Dekoracje wnętrz,  Kuchnia,  Rozwiązania aranżacji wnętrz

Kuchenka elektryczna w kuchni.

Każdy z nas ma kuchenkę elektryczną lub gazową w swojej kuchni. Coraz częściej kupujemy kuchenki elektryczna zwłaszcza gdy mamy kuchnie otwartą na jadalnię lub salon czy pokój. 

 

W kuchni otwartej na pomieszczenie inne praktyczniejsze są kuchenki elektryczne a także estetyczne a zwłaszcza ceramiczne płyty grzejne o płaskich, lśniących płaszczyznach, które wyglądają bardzo atrakcyjnie. Bardzo łatwo je regulować, dzięki czemu dostarczana do nich energia jest lepiej wykorzystywana. Czym nowszy model kupimy to tym ona będzie bardziej ekonomiczna, co za tym idą mniejsze rachunki za prąd. Są na naszym rynku urządzenia, które potrafią na przykład powtórnie wykorzystać ciepłą, które się wytworzyło.

 

Najoszczędniejsza kuchenka zużywająca o 10 procent mniej energii niż ceramiczna i o 25 procent niż zwykła żeliwnymi krążkami, ale także droższa od nich będzie płyta indukcyjna.  Podczas pracy swojej nagrzewa się minimalnie , ponieważ 90 procent ciepła tworzonego przez element grzewczy jest przekazywany bezpośrednio do naczynia. Gotowanie potraw też skraca się o około 40 procent. Urządzenie bardzo szybko reaguje na zmiany mocy grzania zadane przez osobą gotujacą. Pole grzewcze z przyśpieszonym procesem grzania pracuje przez chwilę na najwyższym dopuszczalnym poziomie mocy grzania i maksymalną wydajnością. Dzięki temu potrawa przygotowywana jest szybciej bo osiąga wysoką temperaturę szybko.

Płyty typu indukcyjnego rozpoznają obecność i kształt naczynia, i zaczynają grzać tylko wtedy gdy naczynie jest na nich ustawione nawet gdy byłyby włączone. Bardzo fajna funkcja dla osób mających dzieci, które lubią wszędzie coś po przekręcać.